Astro EGR

Ruiskukoneiden keskustelut
PeteK
Viestit: 72
Liittynyt: 02 Elo 2012, 17:17
Paikkakunta: Vantaa

Astro EGR

Viesti Kirjoittaja PeteK »

Tyhjäkäynti aaltoilee hieman lämpimänä, kylmänä käy nätisti. Naputusta kuuluu EGR:stä, kun irroittaa EGR letkun ei tapahdu mitään, minkään näköistä painetta ei venttiilistä tule kun sormella koittaa. Katsastuksessa sanoi että ihan kun olisi sytytyskatkoksia välillä, päästöt oli hyvät kuitenkin. EGR venttiili irroitettu ja puhdistettu karstasta, painevuotoa en tajunnut silloin kokeilla..

Tulpat ,tulpanjohdot, virranjakajan kansi ja pyöriä uusittu. Olisiko EGR sökö, kun sitä painetta ei tule eikä mitään vaikutusta kun irroittaa letkun?

Vm 1990.

Pasa1991
Viestit: 90
Liittynyt: 19 Maalis 2014, 14:32

Re: Astro EGR

Viesti Kirjoittaja Pasa1991 »

onkostästä mitään uuttatietoa kun itsellä on saman tyylinen vika joten mahtoko vika olla tuosso EGR systeemissä?

dieseli
Viestit: 1123
Liittynyt: 06 Heinä 2004, 01:11
Paikkakunta: vihti

Re: Astro EGR

Viesti Kirjoittaja dieseli »

ei kai sieltä venttiilistä mitään painetta pidä tullakkaan??? Eikös se toimi alipaineella niin kun täysmoottoreissakin,eli letkua pitkin tulee alipaine joka käyttää sitä venttiiliä
riisseli vani ja aina kädet mustana
nyt vielä bensaki ja aina vaan mustemmat kädet

Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: Astro EGR

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Juurikin näin.

Pasa1991
Viestit: 90
Liittynyt: 19 Maalis 2014, 14:32

Re: Astro EGR

Viesti Kirjoittaja Pasa1991 »

pitäskös sen jos tuon letkun ottaa egr-stä irti vaikuttaa jotenkin? minullakaan tuon letkun irrottaminen taikka tukkiminen vaikuta mitenkään auton tyhjäkäyntiin.

Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: Astro EGR

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Jos irrotat alipaineletkun itse EGR-venttiilistä moottorin käydessä tyhjäkäyntiä, ei mitään tulekaan tapahtua. EGR-solenoidiventtiili päästää alipaineen, jolla venttiili avataan, kulkemaan ainoastaan silloin kun määrätyt olosuhteet täyttyvät.
Jotta palotapahtumaan voidaan sekoittaa pakokaasuja, on moottorin oltava normaalissa käyttölämpötilassaan ja osakuormituksella.
Jos pakokaasuja lisätään tyhjäkäynnillä, seos usein rikastuu tai ei muutoin vastaa oikeita arvoja ja tyhjäkäynnistä tulee epätasaista ja moottori voi jopa sammua.
Pakokaasuja ei myöskään syötetä täyskuormtuksella, koska pakokaasut eivät sisällä juurikaan energiaa ja moottorin antama teho tällöin putoaisi.

Vastaa Viestiin