Ramin tyjäkäynti/säätö?

Ruiskukoneiden keskustelut
Eluk
Viestit: 4
Liittynyt: 13 Loka 2013, 20:51

Ramin tyjäkäynti/säätö?

Viesti Kirjoittaja Eluk »

Tervehdys! Ostin tässä pari päivää sitten ensimmäisen vanin. Dodge ram, 91. 5,2 automaatti. Murheena on se, että tuntuu tyhjäkäynnillä kulkevan melko kovaa. Kaupunkialueella ei juuri tarvitse kaasupolkimeen koskea. Tyhjäkäynnin säätömoottori nostaa kierrokset startatessa ja laskee hetken kuluttua normaalisti alas.

Onkohan tuo normaalia. Tuntuu hoopolta ajella meilkein kokoajan jalka jarrulla... Manuaali-Dakotassa kun ei tuommoista murhetta ollut.
Pystyykö tuota tyhjäkäynitä jotenkin säätämään alaspäin? Korvakuulolta ei kyllä kierroksia kovasti ole.

Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: Ramin tyjäkäynti/säätö?

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Jos kerran tyhjäkäynnin säätö toimii, on järjestelmän tyhjäkäyntinopeus OK. Kyllä sen korvakin sanoo ja kuten itse totesit, kierroksia ei tyhjäkäynillä omasta mielestäsikään kovin ole.

Katsoisin, että kyse on enemmänkin suunnittelijoiden ja tekniikan aikaansaamasta ominaisuudesta, jolla pyritään polttoaineen säästöön, sillä kun liikutaan kaupunkioloissa tyhjäkäynnillä rullaten (coasting), ei ainetta juurikaan kulu.
Manuaalin jälkeen voi viedä hivenen aikaa, ennenkuin oppii automaatilla ajamisen käytännön niksit. Valoista ja risteyksistä on turha lähteä "dynaamisen" kiihkeään euroautotyyliin, koska hetken kuluttua ajoneuvollasi on sen verran liike-energia, että joudut jo jarruttelemaan.
Muutoinkin se pelisilmän kehittäminen ja ennakoiniti helpottavat automaatilla varustetulla autolla tapahtuvaa oikeanlaista liikkumista. Mitä enemmän saat aikaan rullausta ja mitä vähemmän jarrutuksia ja kiihdytyksiä, sitä parempi.

Niin... ja ainahan sieltä vaihteistosta voi sen D:n sijaan valita vaikka 2:n pakkkokäytön.

Eluk
Viestit: 4
Liittynyt: 13 Loka 2013, 20:51

Re: Ramin tyjäkäynti/säätö?

Viesti Kirjoittaja Eluk »

Tänään käytin testerissä. 50km/h taajamassa tyhjäkäynnillä tuntui hurjalta, ja kierrokset jäi ylös ain hetkeksi. Risteyksissä on vähän pulasssa. No ilmoitti että MAP-anturi ei tajua mitään. Jospa sen entraaminen auttais asiaan...

Vastaa Viestiin