IAC:n sulake?

Ruiskukoneiden keskustelut
vani-91
Viestit: 636
Liittynyt: 03 Touko 2004, 01:54

IAC:n sulake?

Viesti Kirjoittaja vani-91 »

Minkä sulakkeen takana on IAC-venttiili? Herjas aluksi 35 koodia, vaihdoin uuden iac:n mutta sama käyntihäiriö edelleen ja sama koodi 35 vaikka resetoin ECM:n. Nyt koitin ottaa venttiilin irti mutta eipä liiku uusikaan mihinkään, tuntuu olevan täysin mykkä.....???

K-sarjan moottori, 5,7 bensa -93 G20.

Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: IAC:n sulake?

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Koodi 35 kertoo VIN K -moottorissa tyhjäkäynnin nopeuden virheestä. Yleensä koodi ilmaantuu, mikäli mootori ei tavoita parametrien mukaista tyhjäkäyntinopeuttaan 50 sekunnin sisällä. Koodi voi ilmaantua, mikäli moottori käy liian laihalla tai liian rikkaalla seoksella, tällöin koodin 35 kaverina on koodi 44 tai 45.

Tarkista IAC karan mahdollisen mekaanisen vian, jumittuman tai kanavien tukkeumien varalta. Mikäli venttiili on mekaanisesti kunnossa, mittaa kelan vastus sinisen ja vihreän johtimen välistä. Sen tulisi olla yli 20 ohmia. Mikäli saat moottorin käymään tyhjäkäyntiä, kytke testilamppu korin maadoitukseen ja testaa IAC:n liittimen takaa, johdin kerrallaan, IAC:n ja ECM:n välisten johtimien kunto. Mikäli testivalo ei vilku, kyseinen johdin on oikosulussa tai poikki. Tarkista myös liittimet, löysien liitosten varalta.

Mikäli IAC:n johtimissa on oikosulku, ECM saattaa vaurioitua.

vani-91
Viestit: 636
Liittynyt: 03 Touko 2004, 01:54

Re: IAC:n sulake?

Viesti Kirjoittaja vani-91 »

Kyllä IAC:lle näytti tulevan sähköä kun mittasin ja muita vikakoodeja ei tule kun ainoastaan tuo 35. Tyhjäkäynti on vähän suurella? Aluksi epäilin alipainevuotoa mutta letkut on lähestulkoon kaikki vaihdettu eikä vuotoja löytynyt, mutta sellainen käyntiongelma on, että välikaasulla kuormapäällä meinaa tukehtua (saa liikaa) eikä tyhjäkäynti nouse vaikka laittaa ilmastoinin päälle? Syksyllä jo yritin vikaa etsiä mutta projekti jäi kesken. Kaikki vika oireet kuitenkin viittavat tuohon ICA venttiiliin joka on nyt uusittu.

Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: IAC:n sulake?

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Jos IAC:lle tulee jännite, se on hyvä, mutta se yksin ei riitä. Myös käskytyssignaalien tulee kulkea, tarkista kaikkien IAC:n ja ECM:n välisten piuhojen johtavuus.
Koska jos tyhjäkäyntikierroksissa ei tapahdu muutosta ilmastoinnin kytkeytyessä, joko ECM ei käskytä IAC:ta tai käsky ei mene perille. Voi tietysti myös olla, että ECM ei havaitse AC:n kytkeytymistä, eikä näinollen osaa reagoida tilanteeseen.
Mutta nämä kaikki ovat sähköisesti mitattavia tapahtumia. Sinulla tulee olla kytkentäkaavio, jotta osaat mitata oikeista johtimista halutut asiat.

Jos moottori sakkaa kaasua painettaessa, se ei saa liikaa polttoainetta, vaan seos menee liian laihaksi eli palamiskelvottomaksi. Tämä saattaa myös liittyä IAC:n toimimattomuuteen. Jos ECM:n käskyt eivät kulje oikein, IAC saattaa olla avoimena tilanteessa, jossa sen ei pitäisi olla pelissä mukana lainkaan.

Parasta olisi, jos pääsisit kytkeytymään testeriin, niin niiden tietojen pohjalta voisi päätellä vähän enemmän siitä, mitä moottorinohjauksessa tapahtuu ja mitä jää tapahtumatta.

Vastaa Viestiin