tyhjäkäynti toimii kun auto ei säädä itse sytytystä mis vika

Ruiskukoneiden keskustelut
Pasa1991
Viestit: 90
Liittynyt: 19 Maalis 2014, 14:32

tyhjäkäynti toimii kun auto ei säädä itse sytytystä mis vika

Viesti Kirjoittaja Pasa1991 »

Eli mistä vois johtua? auto myös pätkii tyhjäkäynnillä sekä myöskin kaasulla mutta ajossa ei tuntus olevan ongelmia? auto käy suht hyvin kylmänä pätkii vähän mutta ei pahasti mutta kun sitten käynnistää auton lämpimänä nii ei pysy käynnissä vaan pyrkii sammumaan ??? just vaihoin lambdan ja nyt ei sitten ainakaan ses valo syty eikä muistissa ole vikoja ainoa koodi mikä tulee niin 12 mut sehän tulee vissiin aina? mistä siis etsiä huonoon / pätkivään/ tyhjäkäyntiin syytä? minkäs laiseet oireet olisi jos tulpanjohdot ois vaihdon tarpeessa? sytytys tulpat jo vaihdettu championit . voisin melkein videon ottaa tosto tyhjäkäynnistä ja laittaa jonneki mut katotaan ensin mitä asian tuntijat sanoo??? lisään vielä sen verran että kylmänä kun laittaa pyörimään nii auto käy tyhjäkäyntiä varmaan nii kauan kun bensaa riittää mut kun auton sammuttaa ja käynnistää uudelleen nii ei siis toimi tuo tyhjäkäynti mutta pätkiminen tai tuommonen tupsahtelu kuuluu kuitenkin sekä kylmänä että myöskin lämpimänä. Pienelle ajolenkille vikoja etsimään--->
Nyt sitten suatte tarkennusta eli kävin ajamassa NOH: ajoin risteykseen toimi hyvin jatkoin matkaa noin 2km taas risteys noh vielä'kin toimi hyvin no ajoin 600m ja taas risteys pysäytin risteykseen niinkuin muihinkin ja auto sammui??? no virrat pois ja eikun käyntiin taas toimi muutaman risteyksen ja sitten ajoin levikkeelle no pysy käynnissä kunnes vaihdoin vahteen peeltä deehen sit sammui ??? Huomioita reisulta auto toimii jos siinnä pitää kokoajan kierroksia vähän enemmän eli vaikuttas alhaiselta tyhjäkäynniltä?? No lisäksi huomioni osu aavistuksen heittelevään öljynpaineeseen paljonko sen pitää olla tyhjäkäynnillä?? Nimittäin minulla oli aluksi (275 käytän mailimittaria :) ) mutta sitten tyhjäkäynti huononi saman aikaisesti kun paine tipahti yhden pykälän ja sitten tippu vielä yhden pykälän ja lähes sammui sain pidettyä käynnissä polkaisemalla kaasua! no sitten vielä se että öljynpaineet saa pidettyä 275 kohalla kun polkee jarrupolinta silloin myös tyhjäkäynti parempi!!! missä tämä vika nyt sitten mahdollisesti on? hmm ja vielä se että kun pysäytin tuonne levikkeelle ja auto sammui nii se ei halunnutkaan lähteäkäyntiin ei edes yrittänyt odottelin sitten noin 5min ja kappas auto lähti käyntiin ihan niinkuin enenkin ja toimi taas kotiin asti noin 5km ja toimi varmaankin siksi koska en pysäyttänyt autoa enkä laskenut kaasupoljinta kertaakaan kokonaan ylös eli kokoajan vähän pidin kaasua. huomioikaa sekin että auto on seisonut noin puolitoista vuotta ulkona! uudet nesteet ainakin vaihteistossa ja moottorissa. ja miten tota tyhjäkäyntiä voi jotenkin saada normaaliksi? ajaessa ilman tuota moottorin suoja koppaa huomion myös aivan järkyttävän kovan naputus äänen joka kyllä oli todella kimakan kuuloinen mutta ajaessa pientävauhtia pintakaasulla ajo oli mukavaa vauhtia tais olla noin 45-55kmh ? mutta tuolla 80kmh rajotuksilla kun kävin nii ei siellä auton sisällä tehny mieli istua. lisäksi vielä kun en näistä tiedä nii ainakin äsken(käynnistin kylmänä) pidin jarrupolkimen pohjassa ja pistin vaihteen D-le noh auto sammui kuuluuko sammuakkin ymmärrän kyllä että auto yrittilähteä liikeelle mutta kun jarru oli päällä nii se sammu mutta käykö muillakin näin ?


Lisätään sekin vielä että kun joskus ainakin kylmänä kun autoa liikuttelee ja sitten pistää P vaihteenpäälle nii tyhjäkäynti nousee kovemmalle liekkö normaalia?

Tärkeintä olisi ratkasta tuo että kun autolla ajelee ja pysähtyy risteykseen nii auto sammuu tai no kun ylipäätään vähän pitemmän ajonjälkeen pysähtyy nii sammuu .Oma epäilykseni on IAC-Ventiili ja se pitäs puhistaa missä se tarkalleen siatsee?


Mistä aloittaa alipainevuotojen etsintä?

ensimmäinen jenkini joten joutuu lähes kaiken kysymään.

Tykänny kyllä autosta ja olis ihan mukava ajamaanki päästä.

Ilmoita tämä viesti
Viimeksi muokannut Pasa1991, 14 Huhti 2014, 16:42. Yhteensä muokattu 11 kertaa.

baby
Viestit: 1477
Liittynyt: 03 Touko 2004, 11:41
Paikkakunta: hollola

Re: Chevrolet astro vm 90 huono tyhjäkäynti lämpimänä?

Viesti Kirjoittaja baby »

tulpista ollu sen verta puhetta että moni suositellu ac delcon tulppia .. kuulemma ainoot mitkä pelittää hyvin chevyn koneessa

Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: Chevrolet astro vm 90 huono tyhjäkäynti lämpimänä?

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Epävakaa tyhjäkäynti tai hyytyminen.docx
(16.67 KiB) Tiedosto ladattu 50 kertaa

Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: Chevrolet astro vm 90 huono tyhjäkäynti lämpimänä?

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Alipaineletkujen tarkistuksesta: Tutki kaikki imusarjasta lähtevät tai sinne tulevat letkut, polttoaineletkua lukuunottamatta, murtumien, halkeamien tai romahtamisen (pehmeä letku) varalta.
Tee järjestelmällistä työtä, merkkaa teipillä tutkimasi letkut, jotta haaroituksen kohdalla tiedät, missä olet jo ollut.
Koska kojelaudan sisällä sijaitsevia alipainetoimisia komponentteja on tässä vaiheessa turha kaivaa esiin, niiden vuotojen paikallistamiseksi toimi seuraavasti:
Kun saavutat moottoritilan takaosassa sijaitsevan alipainevaraajan, tulppaa sen uloslähtöliitäntä ja käynnistä moottori. Mikäli vuoto on ilmavirtauksen säätölaitteella tai läppien alipainekellolla, moottorin pitäisi nyt käydä paremmin.

IAC-venttiilin irrotuksesta ja kiinnityksestä laitan tähän liitteen. Käytä läppärungon kanavien puhdistukseen painepullossa olevaa liuotinta ja paineilmaa. Jarrukliineri on riittävän tehokasta tavaraa liuottamaan myös tiukasti piintyneet jäämät. MUISTA SUOJALASIT !
Chevrolet Astro 1990, IAC-venttiilin huolto.docx
(117.6 KiB) Tiedosto ladattu 51 kertaa

Pasa1991
Viestit: 90
Liittynyt: 19 Maalis 2014, 14:32

Re: Chevrolet astro vm 90 huono tyhjäkäynti lämpimänä?

Viesti Kirjoittaja Pasa1991 »

Ainut vuoto mikä letkuista löyty oli tuosso pcv ventiilille menevässä letkussa mutta se on korjattu eikä vaikutusta. ite ventiili on myös rikki mutta uus tilattu ja ei auttanu letkun tukkiminen tyhjäkäyntiin.

Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: Chevrolet astro vm 90 huono tyhjäkäynti lämpimänä?

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Viallinen PCV-venttiili saattaa aiheuttaa huonoa käyntiä, jos uusi venttiili tulossa niin hyvä,
Jos letku korjattu niin hyvä. Mutta muuten, kuin näin väliaikaisesti, ei tuota letkua tule tukkia.
Näinhän tämä etenee mukavasti. Yksi vikakohde paikannettu ja kohta korjattu.

Pasa1991
Viestit: 90
Liittynyt: 19 Maalis 2014, 14:32

Vika selvis nyt kun vaan kerrotte mikä on rikki???

Viesti Kirjoittaja Pasa1991 »

Viimenenki vika paikannettu kun vaan kerrotte että mikä se on kun tuo johto (pitkula liitin tuosso oikeella jonka kytkemällä auto säätää sytytyksen olevinaan oikeeksi. ongelma on se että kun piuhan ottaa irti auto toimii loistavasti mutta piuha asennettuna paikalleen ei todellakkaan toimi. mikä on rikki?

Vastaa Viestiin