mitään tehtävissä ohjaustehostimen öljypumpulle?

Ruiskukoneiden keskustelut
Pasa1991
Viestit: 90
Liittynyt: 19 Maalis 2014, 14:32

mitään tehtävissä ohjaustehostimen öljypumpulle?

Viesti Kirjoittaja Pasa1991 »

Eli tuosso tutkittiin autoa ja huomattiin seuraavaa ohjaustehostimen säiliö oli edellisen omistajan toimesta laitettu ihan täyteen reilusti ylimääräistä siellä . No tutkittiin samalla huonoa tyhjäkäyntiä ja huomio kiinnittyi ohjaustehostimenöljypumpuun tai ainakin sieltäpäin kuuluvaan ääneen joka vaikutti siltä kuin metallit ottaisi kiinni toisiinsa eli jokin meinaa leikata kiinni saman aikaisesti sen äänen kanssa auto meinaa sammua? onko pumppu vielä pelastettavissa vai välittömästi vaihdettava uuteen? öljyjä tietenkin vähennän tuosto säiliöstä. auto seisonut melkein kaksi vuotta jonka jälkeen tuo ylitäyttö on sille tehty kun on auto ajateltu ottaa käyttöön nii kaikki nesteet vaihettu uusiin. mielestäni tuo selittäisi aika hyvin sen että kylmänä käynnistettäessä auto toimii suht hyvin mutta kun auto eli ilmeisestikin pumppu lämpiää käynnissä pysymminen muuttuu vaikeammaksi? miten suuri työ tuo pumpun vaihto on samalla varmaan kannattaa vaihtaa muitakin osia jos alkaa sitä pumppua vaihtamaan. ? irrotin säiliöstä letkun ja vajutin sieltä ylimääräset pois sit letkupaikalleen ja rattia pyörittelin korkki auki ja kiinni ollessa mutta en saa nuita öljyjä lämpeemään? ohjaus kyllä on kevyt ehkä vähän nykivä mutta kuitenkin noin 15 min pyörittelin rattia välillä korkkiauki jos vaikka ois huonosti ilmattu ja sit korkki kiinni mut ei ne nesteet vaan lämpiä ? sain samalla toimimaan tuon ilmastoinin kun oli vissiin piuhat irti mutta nyt kun pisti puhalluksen täysille nii armoton vinkuminen ihan kuin pilliin puhaltas kuuluu jostain tuolta apukuskin puolelta etuvalon takaa suunnilleen sitä koitan nyt etsiä mikä siellä vinkuu muuten siis puhaltaa hyvin kylmää ja kuumaa mut joku vuoto kai se sielläkin..

BUMBA
Viestit: 2461
Liittynyt: 20 Heinä 2006, 21:52

Re: mitään tehtävissä ohjaustehostimen öljypumpulle?

Viesti Kirjoittaja BUMBA »

Minkä auton pumppu :shock: jos chevy niin kannattaa ihan ensin katsoa onko siellä oikeat öljyt :?: Chevyllä ihan omansa ei mitkään atf.öölit pelitä.Ja alipaine vuodolta kuulostas tuo vihellys :roll:
Chevy antaa kaiken elämänsisällön armottomasta v*tutuksesta orgasmeihin.

Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: mitään tehtävissä ohjaustehostimen öljypumpulle?

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Ohjaustehostimen neste ei siellä säiliössä lämpenekään, kyseessä on ainoastaan varaaja. Itse käytössä oleva tehostimen neste kiertää pumpun ja ohjausvaihteen välillä.
Metallinen ääni on aina huolestuttavaa, kielii pumpun laakerivauriosta. Ota sopiva pätkä puutarhaletkua ja kuulostele sillä.
Elävää kuvaa pumpun vaihtotyöstä tässä:
http://www.youtube.com/watch?v=a4HC7_a6Jd0

Huomaa, että pumpun hihnapyörän vaihtoon tarvitset erikoistyökalun.

Nykivä ohjaus kielii siitä että, järjestelmässä on ilmaa, suuntaventtiili jumittaa tai pumppu on viallinen. Mikäli vaihdat uuden / peruskorjatun pumpun, tässä ohjeet oikeaoppiseen järjestelmän ilmaamiseen:
Ohjaustehostimen ilmaaminen.docx
(13.54 KiB) Tiedosto ladattu 38 kertaa
Konetilan oikeassa sisänurkassa sijaitseepuhallinmoottori. Kiljuva ääni kielii moottorin laakeroinnin olevan tiensä päässä eli puhallinmoottori on työtuntinsa tehnyt.

Pasa1991
Viestit: 90
Liittynyt: 19 Maalis 2014, 14:32

Re: mitään tehtävissä ohjaustehostimen öljypumpulle?

Viesti Kirjoittaja Pasa1991 »

Joo kyseessä bensakoneella oleva Chevrolet astro vm 90. no joka tapauksessa siellä oleva öljy oli samean punaista vois koittaa uudet öljyt laittaa mutta löysin 40e käytetyn öljypumpun(kuulema ihan toimiva) joten varmaan sama koittaa semmosella korjaantuuko vika. varmaan kannattaa vaihtaa samalla tuo hihna ja joku joskus sanoi jotain hihnan kiristimen rasvauksesta samalla kun vaihtaa nuita osia ? Kaikista poltavin kysymyshän on se että voiko tuon ohjaustehostimen pumpun toiminta vaikuttaa tuohon auton käyntiin (itse ajattelen että voi mutta en tiedä varmaksi että pumppu on rikki)? nyt kun mietin nuita öljyn systeemejä nii mikä vois aiheuttaa öljynpaineen vaeltamista eli ensin tyhjäkäynnillä nousee pari pykälää yli keskikohdan ja laskee paripykälää välillä pysyy juuri keskellä . auto ei hävitä öljyä . miten usein tuo normi öljypumppu kannattaa vaihtaa ei näytä olevan kovin kallis nii sama kai se ois laittaa sekin. Aavistuksen alkaa kiire olemaan kun 15.5 alkas taas työt ja autosta paljastuu kokoajan jotain uutta.

Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: mitään tehtävissä ohjaustehostimen öljypumpulle?

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Kyllähän takkuava ohjaustehostimen pumppu saattaa aiheuttaa moottorin sammumista, mutta taustalla täytyy olla myös jotain muuta, koska ei nämä moottorit ihan herkästi polvistu.
Moniurahihnan kiristimellä on asteikko, joka kertoo hihnan venymän eli vaihdon tarpeen. Toki visuaalinen tarkastelu, eli onko hihna halkeillut, rispaantunut tms., on myös paikallaan.

Hihnan kiristimellä ei ole mitään kohteita joita voisit rasvata.

Kyseisenlainen öljynpaineen vaihtelu on ihan normi juttu, ei aiheuta toimenpiteitä.

Vastaa Viestiin