Lataus/sähkö ongelmaa

Täällä keskustellaan sähköistä, valoista jne.
Juu_pe
Viestit: 20
Liittynyt: 18 Helmi 2010, 17:02

Lataus/sähkö ongelmaa

Viesti Kirjoittaja Juu_pe »

-00 Vanin lataus ja sähköt muutenkin temppuilee. Olisko vinkkejä mistä kannattaa aloittaa kun ongelma seuraavanlainen

Lataus pätkii ja samalla kun latausvalo syttyy, syttyy myös ABS-häiriö valo

Kun lataus on poikki ja auton sammuttaa jää lämpömittari, polttoainemittari ja öljynpainemittari näyttämään arvoa joka oli käynnissä ollessa. Kun lataus toimii mittarit menee sammuttaessa nollille.

Lataako laturi aina kun kone käy vai onko Remy 20114 laturissa "vapaa" (siis voiko maa häiriö tai virtalukonpohja tmv. katkaista latauksen)? kun latausvalo palaa laturi ei oikeasti lataa, mitattu.

Mistä siis lähteä purkamaan, diodisilta, maadoitus, virtalukonpohja, akku oikosessa vai jotain muuta.

Sähkö noin muuten suurinpiirtein hallussa, mutta vanin sähköjen kanssa ei ole aiemmin (onneksi) tarvinnut tapella.
Fuller
Viestit: 390
Liittynyt: 07 Syys 2011, 10:13
Paikkakunta: Renko

Re: Lataus/sähkö ongelmaa

Viesti Kirjoittaja Fuller »

Generaattorin testaaminen vaatii testipenkin ja mittauslaitteiston käyttöä.
Koska harvalla ajoneuvon omistajalla on vaadittavia laitteita ja tietotaitoa niiden käyttämiseen, on laturin testauksen osalta syytä kääntyä asianmukaisen autosähköliikkeen puoleen.
Hiilien kunnon voi tarkistaa itsekin silmämääräisesti.
Hiilisiltoja ja tasasuuntaajia on CS-144 -latureihin saatavana.
Juu_pe
Viestit: 20
Liittynyt: 18 Helmi 2010, 17:02

Re: Lataus/sähkö ongelmaa

Viesti Kirjoittaja Juu_pe »

Tänään oli aikaa käyttää laturi testipenkissä, pimeähän se oli. Samalla meni kakkos akku uusiksi, oli kierteet porsineet navoista. Vaihdoin euro napaisen akun.

Siinä moniurahihnan kanssa tapellassa meinasi mennä hermo, sitten tulin katsoneeksi hihnan merkintöjä ja uusi olikin lyhyempi k061010 kun vanha oli k061015. Pienestä se on kiinni, ei kiristimessä riittänyt liikkuvuus tuohon lyhyempää. Kasasin sitten vanhalla.

Siinä kun meinasi kiristintä vääntäessä mennä kiintoavain kämmenestä ( vääntänyt tähän asti 21mm avaimella siitä kiristimen päällä olevasta patista ) läpi tuli mieleeni kysymys, että onko siihen jokin oikea työkalukin kehitetty? Jotenkin ärsyttävää lipsuttelua tuo homma ja kohta ei avaimella saa patista pitävää otetta.
laanbliee
Viestit: 1
Liittynyt: 28 Heinä 2021, 12:40

Re: Lataus/sähkö ongelmaa

Viesti Kirjoittaja laanbliee »

Moi kaikille! Olen tämän ketjun perusteella siinä uskossa, että taidatte tietää sähköasioista hieman enemmän kuin minä. Haluaisin siis aiheen vierestä kysyä kysymyksen liittyen aurinkopaneeleihin: onko teillä kokemusta aurinkopaneelien käytöstä, kuinka kallista on asentaa sellaiset omakotitalon katolle ja miten niiden käyttö näkyy sähkömaksuissa? Onko siis aurinkopaneelit ollenkaan kannattava investointi? Olen nyt vertaillut sähkösopimuksia https://windesol.fi/sahkon-hinta/ -sivustolla ja sitä kautta saanut sähkölaskuni huomattavasti alemmaksi vaihtaessani sopparia, mutta haluaisin kuitenkin maksaa sähköstä vielä vähemmän. Tähän pohdin ratkaisuksi juurikin aurinkopaneeleja, mutta osaisiko joku kertoa ovatko ne täysin turha investointi vai säästökeino? Kiitos jo etukäteen vastauksista
Vastaa Viestiin